Illegális bevándorlás

Belgiumban tájékoztatót kapnak a menedékkérők a társadalmi értékekről

'Fontos világosan bemutatni az alapvető szabályokat már az érkezéskor.'

2019.05.23 12:45ma.hu

Tájékoztatót fognak kapni a társadalom értékeiről és alapvető normáiról megérkezésükkor a menedékkérők Belgiumban - jelentette a helyi sajtó csütörtökön.

A befogadóközpontokban az érintetteket a regisztrációt követően látják majd el ezekkel a dokumentumokkal, amelyeket megbeszélhetnek a létesítmény munkatársaival.

"Fontos világosan bemutatni az alapvető szabályokat már az érkezéskor" - emelte ki Maggie De Block, a menekült- és migrációügyben is illetékes belga miniszter a Le Soir című napilapnak adott interjújában.

A tájékoztató tartalmát még nem hozták nyilvánosságra, a cikk szerint azonban kitérnek benne egyebek mellett a nemek közötti egyenlőségre, a véleménynyilvánítás, a gyülekezés és a vallás szabadságára, illetve a hátrányos megkülönböztetés tilalmára.

"Vannak alapvető, megkérdőjelezhetetlen szabályok a társadalmunkban. Fontos, hogy a menedékkérőket a lehető legkorábban informálják az elvárt viselkedésről. Itt fontosak az emberi jogok. Nem lehet kéretlenül fogdosni egy nőt. Békén hagyjuk azokat a nőket, akik a nőket, s azokat a férfiakat, akik a férfiakat szeretik. Mindenki abban hihet, amiben akar" - hangsúlyozta a tárcavezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.