Illegális bevándorlás

Országos felháborodást okozó erőszakos menedékkérőket ítéltek el Németországban

Elítéltek pénteken Németországban egy csoport fiatal ázsiai menedékkérőt, aki országos felháborodást okozott azzal, hogy ittasan és kábítószer hatása alatt járókelőkre támadt egy kisvárosban.

2019.05.10 12:49ma.hu

A csoport 18 éves iráni vezetőjét két év hét hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte az ambergi városi bíróság, három afgán társát pedig hat és tizenhárom hónap közötti, felfüggesztett szabadságvesztésre.

A 17 és 19 év közötti menedékkérők tavaly decemberben több órán át garázdálkodtak a bajorországi város központjában, válogatás nélkül sértegettek és bántalmaztak járókelőket. Huszonegy emberre rontottak rá, 15-en megsebesültek, többnyire enyhe sérüléseket szenvedtek.

A fékeveszett fiatalok az elfogásukra kivezényelt rendőrökkel is szembeszálltak, sértegették és ütlegelték őket.

Az erőszakoskodó menedékkérőket a többi között testi sértéssel és rongálással vádolták meg. Az ügyészség és a rendőrség a nyomozás lezárása után hangsúlyozta, hogy a bűncselekmény nem az elkövetők származására vezethető vissza. Az unalom és az alkohol-, illetve kábítószer-fogyasztás összhatása gyakran okoz gondot fiatalembereknél, származástól függetlenül.

A fiatalemberek az elfogásuk óta eltelt hónapokat előzetes letartóztatásban töltötték. A bíróság előtt beismerték tettüket és bocsánatot kértek. Magatartásukat a támadások előtt elfogyasztott nagymennyiségű alkohol és kábítószer hatásával magyarázták.

A tavaly decemberi eset országos felháborodást keltett, és új lendületet adott Németországban a bűnözés útjára lépő külföldiek eltávolításáról szóló közéleti-politikai vitának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.