Vontatni kell

342 emberrel a fedélzeten került bajba egy komp a horvát partoknál

Elromlott az egyik motor, sodródnak.

2019.05.09 17:30ma.hu
hirdetés
Forrás: Marine Radar

250 utassal és 92 fős személyzettel került bajba az Adriai-tengeren egy olasz komphajó. Műszaki okok állnak a háttérben. A hajó Anconából indult, reggel hatra kellett volna Splitbe érnie.

A fedélzeti szerelők "mindent megtesznek, hogy elhárítsák a problémát, és az utasokat a partokra vigyék" az Aurelia hajóról - közölte az érintett hajózási cég, ennél többet azonban nem árultak el.

Horvát médiajelentések szerint a komp egyik motorja romlott el, és a hajó 10 tengeri mérföldre (18 kilométerre) Kornati partjaitól sodródik a vízen, ráadásul erős szél is fúj.

Két vontatóhajót már a helyszínre küldtek. Helyi médiajelentések szerint a komp utasai nem pánikolnak, nem sérült meg senki, kár sem keletkezett.

A nyilvános adatok alapján a kompot a Pollux nevű vontatóhajó vontathatja.

A Pollux vontatóhajó


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.