Terror

A Facebookon élőzte az egyik új-zélandi mészáros a vérengzést

Élőben közvetítette a vérengzést - a felvételt a Facebook eltávolította.

2019.03.15 09:03ma.hu

Két mecsetnél összesen negyven ember vesztette életét, negyvennyolcan pedig megsérültek egy fegyveres merényletben az új-zélandi Christchurchben helyi idő szerint péntek délután, a rendőrök az üggyel kapcsolatban három embert vettek őrizetbe. Az erről készült videó a cikk végén látható.

Az egyik elkövető élőben közvetítette az eseményéket a Facebookon: ahogy beront a mecsetbe, majd válogatás nélkül ont ki életeket. A felvétel, ami több mint 16 perces volt Brenton Tarrant nevű férfi FB-profilja alatt jelent meg, ám a rendszer gyorsan törölte.

Egyetlen kockát sikerült elcsípni valakinek a felvételből. Az EuroNews leírása szerint a fejkamerával készített élő videón látható volt, hogy egy férfi katonai ruhában az Új-Zélandi Christchurch város központjában található Al Noor mecsethez vezet, leparkol, majd alaposan felfegyverkezve beront és az ajtóból tüzelni kezd.

Folyamatosan töltött és újra lőtt, majd kiment az autójához egy másik fegyverért és mielőtt visszatért a mészárlás helyszínére, az utcán is lövöldözni kezdett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.