Tragédia

Robbanás egy luxemburgi katonai létesítményben, halottak

Két ember életét vesztette egy robbanásban egy katonai létesítményben Luxemburgban csütörtökön, a hatóságok szerint baleset történt.

2019.02.14 16:32ma.hu

Az incidens a fővárostól északra fekvő Waldhof melletti táborban történt délelőtt, ahol a luxemburgi hadsereg aknamentesítő egységei is állomásoznak.

Ügyészségi közlés szerint egy tüzérségi lövedék robbant fel. A két halálos áldozat mellett ketten megsérültek, egyikük válságos állapotban van.

Helyi sajtójelentések szerint a létesítményt kordonnal vették körbe, újságírókat nem engednek be.

Francois Bausch védelmi miniszter a történtekre tekintettel lemondta csütörtökre tervezett belgiumi látogatását.

A Waldhof katonai táborban 2012-ben is történt egy halálos baleset, akkor az egyik őr fegyvere sült el véletlenül, megölve a közelben lévő egyik katonatársát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.