Labdarúgás

BL-selejtező - A Vidi döntetlent játszott Luxemburgban

A magyar bajnok Vidi FC 1-1-es döntetlent játszott a luxemburgi Dudelange otthonában kedden a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

2018.07.11 00:30MTI

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:
F91 Dudelange (luxemburgi) - Vidi FC 1-1 (0-1)
Dudelange, 1057 néző, v.: Zaven Hovhaniszjan (örmény)
gólszerzők: Mélisse (58.), illetve Huszti (42.)
sárga lap: Vinícius (49.), M. Scepovic (81.)

Dudelange: Joubert - Jordanov, Schnell, Stélvio da Cruz (Stumpf, a szünetben, helyett Yéyé 74.), Prempeh, Mélisse - Sinani, Kruska, Couturier - Stolz (Ibrahimovic 90.), Turpel

Vidi: Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Stopira - Huszti (S. Scepovic 79.), Pátkai, Hadzic, Kovács I. (Nikolov 69.) - M. Scepovic, Lazovic

A luxemburgi aranyérmes Dudelange kezdett agilisabban, Kovácsiknak bravúrt is be kellett mutatnia, hogy megóvja a fehérvári kaput a góltól. A folytatásban átvette a játék irányítását a Vidi, de komoly helyzetet nem alakította ki a hazai kapu előtt, egészen a 42. percig, amikor Lazovic perdítését Huszti bombázta a kapuba éles szögből.

Fordulást követően rákapcsoltak a luxemburgiak, sorra alakítottak ki helyzeteket a magyar kapu előtt. A Dudelange próbálkozásai eredményre vezettek: Mélisse távoli bombáját Kovácsik bevédte. A 77. percben javította hibáját a kapus, amikor Stolz megpattanó lövését kipiszkálta a léc alól. A találkozó végén magához ragadta a kezdeményezést a Vidi, de újabb találat már nem esett.

A visszavágót jövő kedden játsszák Felcsúton. A BL főtáblára kerüléshez a székesfehérváriaknak négy párharcot kellene megnyerniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.