Egészségügy

Újabb álorvos bukott le Romániában - 10 éve kezelte a pácienseket

Matteo Politi botránya után most a bukaresti sürgősségi kórházban is lelepleztek egy hamis diplomával dolgozó nőt.

2019.02.12 11:41ma.hu

A 30 éves Raluca Daniela Bîrsan nem tagadta a vádakat, az orvosi kamarának azt is elmondta, hogy még orvosi bélyegzője sincs, mégis már egy évtizede kezeli a kórház pácienseit - számolt be az esetről a Maszol.ro.

Kollégái és betegei úgy tudták, rezidens, a 30 éves nő is ezt állította magáról. Szerinte csak "önkéntes megfigyelőként” papírmunkát végez a kórházban. Ugyanakkor felvétel igazolja, hogy bevarrja egy beteg sebét a nőgyógyászati részleg műtőjében.

A nő bemutatta a Carol Davila Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem oklevelét, de az orvosi kar dékánja arról azt mondta, a diploma hamis, a nő nem végzett náluk. A kórház menedzsere először azt mondta, a nő csak önkéntes és papírmunkát végez, majd amikor szembesítették a bizonyítékokkal, közölte: minden felelősség az osztályvezető főorvosé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.