Mintegy ezren gyűltek össze

Lyon mellett ezren tiltakoztak az iszlámellenesség ellen egy leégett mecsetnél

Mintegy ezren gyűltek össze vasárnap egy leégett mecsetnél a franciaországi Lyon közelében, hogy elítéljék az országban fokozódó iszlámellenességet.

2008.12.21 19:50MTI

A Saint Preistben található mecsetet szombaton gyújtották fel ismeretlen tettesek. Az eset két héttel azután történt, hogy közel ötszáz muzulmán sírt gyaláztak meg az észak-franciaországi Arras közelében található katonai temetőben.

A mecset felgyújtása felháborodást váltott ki a politikai körökben és a rasszizmus ellen küzdő csoportokban, s a megmozduláson Gérard Collomb szenátor, Lyon polgármestere visszataszítónak nevezte a gyújtogatást, és sajnálkozott amiatt, hogy nem egy elszigetelt esetről van szó.

A tiltakozás résztvevői nemzeti színű karszalagot viseltek, és francia zászlót lobogtattak, a leégett mecset bejáratánál pedig egy muzulmán hívő a tűzesetben leégett koránt tartott a kezében.

Michele Alliot-Marriot francia belügyminiszter szombaton azt hangoztatta, hogy a hatóságok minden lehetséges eszközt bevetnek, hogy felkutassák az "aljas és tűrhetetlen" bűncselekmény, a gyújtogatás tetteseit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.