Francia zavargások

Volt profi bokszoló támadt egy rohamrendőrre Párizsban

Videófelvétel is készült az esetről.

2019.01.07 16:32ma.hu
hirdetés

Egy volt profi bokszoló ütött meg legalább egy rohamrendőrt a szombati sárgamellényes tüntetésen Párizsban. Az esetről videófelvétel is készült - írja a BBC.

Az ütés után a rohamrendőr a földre került, ahol többen is megrugdosták.

A 37 éves Christophe Dettinger később önként feladta magát a rendőrségen, letartóztatták. Volt edzője a védelmébe vette, azt mondta, a férfi egy nőt ért rendőri inzultusra reagált.

Dettinger egyébként jelenleg köztisztviselőként dolgozik egy Párizshoz közeli településen.

A sárga láthatósági mellényt viselő tüntetők százezrei november második felétől vonultak utcára tiltakozva az ellen, hogy a kormány emelni akarta az üzemanyagokat sújtó környezetvédelmi adót. A kabinet végül elállt ettől, és december közepén több olyan intézkedést is bejelentett, melyek célja a szegényebb társadalmi csoportok helyzetének javítása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.