Nem ússza meg a Tesla-vezér

Beperelte Elon Muskot a búvár, akit pedofilnak nevezett

A barlangban rekedt thai gyerekek mentése idején kezdődött konfliktus.

2018.09.18 08:00ma.hu

Beperelte a Tesla-vezért a brit búvár, akit pedofíliával vádolt a Twitteren - írja a CNN. Elon Musk és Vernon Unsworth között a barlangban rekedt thai gyerekek mentése idején kezdődött a konfliktus. A Tesla legyártott pár mini-tengeralattjárót, majd odaküldte, hogy segítsen a fiúk felszínre hozatalában. Unsworth akkor azt mondta, Musk akciója nem több egy olcsó reklámkampánynál, a tengeralattjárók mentésre teljesen alkalmatlanok.

A Tesla-vezér ezután a Twitteren fakadt ki, pedofíliával vádolta a 63 éves férfit. Később ugyan levélben bocsánatot kért, ám szeptember elején ismét támadásba lendült. A Buzzfeed újságírójának azt mondta, ahelyett, hogy egy pedofilt véd, inkább járjon utána jobban, hogy mi az igazság.

Azzal vádolta meg a búvárt, hogy pár éve egy akkor 12 éves gyereket vett feleségül, és hogy Thaiföldnek arra részére költözött, ami nem a barlangokról, hanem a gyerekkereskedelemről híres. Musk szerint az is furcsa, hogy a búvár eddig nem perelte be.

Unsworth ügyvédje, Mark Stephens szerint Musk épp a perek előkészítése közben fakadt ki, és a mostani kijelentéseivel csak újabb pontokkal bővíti az eddig is terjedelmes peranyagot.

Az ügyvéd szerint a búvár több mint 7 éve él élettársi kapcsolatban egy 40 éves thaiföldi nővel, akivel még Londonban találkozott. Szerinte az egész arról szól, hogy nem használták Musk tengeralattjáróit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.