Thaiföld

Elon Musk dühös volt, ezért pedofilozta le a hős mentőbúvárt

A barlangban rekedt gyerekek egyik megmentője pert is kilátásba helyezett.

2018.07.18 11:59ma.hu

Bocsánatot kért a Tesla-vezér, amiért "pedo fickóként" emlegette a thaiföldi barlangban rekedt gyerekeket megmentő búvárok egyikét a Twitteren. A sértő bejegyzést azóta eltávolították - írja a BBC.

Az egész konfliktus azzal kezdődött, hogy Musk mentőkapszulát tervezett a gyerekek mentéséhez, el is küldte a helyszínre. Szerinte ezzel könnyen ki lehetett volna hozni őket. A búvár, Vern Unsworth viszont PR-trükknek nevezte és élesen kritizálta Musk tervét. Azt nyilatkozta, esélytelen, hogy ez működjön, a kapszulát végül nem is használták.

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója ezután a Twitteren ment neki a búvárnak, aki pert is kilátásba helyezett. A  Tesla árfolyama 2,8 százalékot esett a SpaceX atyjának vasárnapi kirohanása után, amivel a vállalat teljes értéke közel 1,5 milliárd dollárral csökkent hétfőn.

Musk végül bocsánatot kért. Azt írta, dühében cselekedett, és megjegyezte, hogy a búvár mentőkapszulával kapcsolatos kritikái nem indokolhatják, hogy ilyen kijelentéseket tegyen.

"Az ellenem irányuló lépései nem indokolják azt, amit tettem, ezért elnézést kérek Unsworth úrtól és a cégektől, amelyeket vezetőként képviselek. Az én hibám, csakis az enyém' - zárta sorait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.