Állati

Cápa okozott pánikot az Adrián

Montenegrónál vélték látni a rettegett ragadozót, a Budva melletti Bečići partjainál.

2018.08.09 17:53ma.hu
hirdetés

A hatóságok hajóval járják a környéket, a turistákat pedig fokozott óvatosságra intik - tudósította az Inforádió a Blic-re hivatkozva. A lap értesülései szerint az Adriai-tenger más részén is láttak mostanában nagy fehér cápát, amit a kékúszójú tonhalak elszaporodásának tulajdonítanak, a nagy fehér cápa ugyanis általában ezek vonulását követi. Az nem derül ki a cikkből, hogy Montenegrónál is nagy fehér cápát láttak-e.

Montenegrónál, ha nem is gyakori, de nem ismeretlen a cápariadó, 11 éve például alig 500 méterre a parttól, Ulcinj egyik strandjánál tűnt fel egy hatalmas példány. Akkor a teljes déli partszakaszon - Bartól az albán határig - azonnal megtiltották a fürdést az Adriában, kitűzték a piros zászlókat a strandokon.

Öt éve Krk közelében készítettek egy remek fotót búvárok 37 méteres mélységben egy 3,5 méteres szürkecápáról. Ez a faj gyakori az Adrián, egy évvel korábban Rijekánál kifogtak egy majdnem öt méter hosszú példányt. Ugyanakkor nincs feljegyzés arról, hogy valaha emberre támadt volna az Adrián a szürkecápa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.