USA

'Ez fáj' - panaszkodott kivégzése közben a pedofil gyilkos

A 'Jégvágós Gyilkos' néven ismertté vált Danny Bible, azt akarta, hogy kivégzőosztag végezzen vele gyorsan, ám végül méreginjekciót kapott.

2018.06.29 14:57ma.hu

Kivégezték szerdán az amerikai Texas államban a "Jégvágós Gyilkosként" elhíresült Danny Bible-t. A férfit egy húsz éves nő megölése miatt ítélték halálra. A férfi azt akarta, hogy a kivágzést a gyorsabb halált garantáló kivégzőosztag hajtsa végre, ám az amerikai legfelsőbb bíróság elutasította ezt a kérését.

A 66 éves férfi ügyvédje azzal érvelt, hogy védence "nagyon gyenge és beteg", vénái nem fogják kibírni a halálos injekcióval beléfecskendezett szereket. Emiatt nagy az esélye egy félresikerült kivégzésnek, mely során védence nagy fájdalmakat fog átélni, írja a BBC.

Végül mégis méreginjekciót kapott. A kivégzést végignézte a Houston Chronicle riportere, Keri Blakinger, akinek elmondása szerint Bible az injekció beadás után két percen át rángatózott és nehezen lélegzett, és arra panaszkodott, hogy „ez fáj”. A texasi büntetőjogi minisztérium szóvivője, azt is halotta, hogy Bible azt mondta, "égeti" az injekció.

Bible-t 2003-ban ítélték halálra egy 20 éves nő 1979-ben történt meggyilkolása miatt, de nem ez volt az egyetlen bűntény és emberölés, amit elkövetett. 1983-ban egy nap alatt megölte sógornőjét, valamint a nő 4 hónapos kisfiát, valamint a nő szobatársát.

A szobatárs megölése miatt 25 évet kapott, de alig nyolc év után szabadult egy azóta már visszavont törvény alapján, ami kötelezően feltételes szabadlábra helyezést írt elő egyes jól magaviseletet tanúsító rabok számára.

Szabadulása után több bűncselekményt is elkövetett. Megerőszakolt egy 11 éves kislányt Montana államban, később pedig azt is beismerte, hogy éveken át erőszakoskodott öt fiatalkorú unokahúgával. Az ügyészség szerint, rablásokat, lopásokat, testi sértéseket, sőt, emberrablásokat is vegrehajtott.

1999-ben letartóztatták egy Louisiana államban elkövetett nemi erőszak miatt, utána beismerő vallomásokat tett, köztük az 1979-ben elkövetett emberölést, amiért halálra ítélték. A férfi unokatestvére egyik húszéves barátját ölte meg. Inez Deatont megerőszakolta, majd 11-szer szúrta meg egy jégvágóval, holtestét pedig egy houstoni patak partján hagyta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.