188 halálos áldozat a támadások során

A mumbai merényletek egyik vélt kitervelőjét is elfogták Kasmírban

A mumbai (bombayi) merényletek egyik feltételezett kitervelőjét is elfogták a terrortámadások elkövetésével vádolt szélsőséges iszlamista szervezet táborában Kasmírban - közölte neve elhallgatását kérve egy forrás hétfőn a szervezet környezetéből.

2008.12.08 17:36MTI

A pakisztáni biztonsági erők vasárnap ütöttek rajta a Laskar-e-Taiba egyik kasmíri kiképzőtáborán, és az első hírek szerint őrizetbe vettek ott legalább 12 embert.

A törvényen kívül helyezett iszlamista csoport ernyőszervezetétől, a karitatív Dzsamaat-ud-Davától származó értesülés szerint az őrizetbe vettek egyike a csoport egyik vezetője, Zaki ur-Rahman Lahvi.

A hírt egy pakisztáni illetékes is megerősítette, szintén ragaszkodva a névtelenséghez. Indiai titkosszolgálati források szerint a 188 halálos áldozattal járó merényletek egyetlen életben maradt elkövetője Lahvit nevezte meg az egyik értelmi szerzőként, a másikként Juszuf Muzammilt azonosította.

Lahvi és Muzammil a csoport Kasmír és India más területei ellen irányuló akcióinak vezetői.

Az indiai hírszerzés úgy értesült, hogy mindketten Pakisztánban rejtőznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.