Hazai börtönbe kerülhet az Aranykéz utcai robbantó

Jozef Rohác kiadható Magyarországnak, döntött a prágai bíróság

Kiadható Magyarországnak Jozef Rohác, a többrendbeli gyilkossággal vádolt és a budapesti Aranykéz utcai robbantásokkal kapcsolatba hozható szlovák állampolgár - döntött csütörtökön a prágai városi bíróság.

2008.12.04 13:57MTI

"A kiadatás minden feltétele teljesült" - jelentette ki Petr Kulawiak, a bíróság szóvivője.

A Magyarországra való kiadatás előtt azonban be kell fejeződnie annak a büntetőeljárásnak, amelyet a cseh rendőrség folytat Rohác ellen. A cseh hatóságok ittas állapotban való gépkocsivezetés és hivatalos iratok hamisítása miatt indítottak ellene eljárást. Rohác a bíróság döntését megfellebbezte, így az ügyben most a felsőbb taláros testület fog dönteni.

A budapesti Aranykéz utcai, továbbá a Fidesz székházánál, a Szájer József és Torgyán József lakásánál a kilencvenes évek végén elkövetett robbantásokkal gyanúsítható, közel egy évtizede bujkáló Rohác október 27-én közlekedési ellenőrzés során bukott le Prágában.

Elfogatása óta a prágai Pankrác börtönben őrzik. Korábban a cseh sajtó azt írta, hogy Rohác kiadását Szlovákia is kérni fogja. A cseh hatóságokhoz azonban ilyen értelmű kérés Pozsonyból nem érkezett.

A Novinky.cz hírportál szerint az 52 éves Rohácot Magyarországon életfogytiglani szabadságvesztés fenyegeti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.