India

Meghalt a baba, akit két orvos is tévesen halottnak nyilvánított

Már a temetésére vitték, mikor észrevették, hogy él, azóta egy másik kórházban kezelték.

2017.12.07 14:41ma.hu
hirdetés

Mint arról a ma.hu is beszámolt, kétszer is tévesen halottnak nyilvánítottak egy újszülöttet Indiában.

Még november 30-án jött a világra egy ikerpár a Delhiben található Max magánkórházban. Egyikük halva született, másikukat pár óra múlva halottnak nyilvánították az orvosok.

Szülei akkor döbbentek rá, hogy a pici mégis életben van, mikor mocorogni kezdett a műanyag zsákban, melyben a temetésére vitték.

Az eset érthetően óriási felháborodást keltett, nem is csak azért mert kevés híján élve temettek el egy csecsemőt. Indiában nem ez volt az első alkalom, hogy egy magánkórház a magas árai ellenére nem nyújtotta a kívánt szolgáltatást. Az újszülöttet halottnak nyilvánító orvosokat kírúgták.

A babát ezután egy másik kórházban kezelték, ám sajnos ő is meghalt. Az apa azt nyilatkozta, hogy addig nem viszik haza gyermekük testét, míg a hibázó orvosokat le nem tartóztatják. A rendőrség már bűnügyként kezeli az esetet.

Ha a kórház gondatlansága bebizonyosodik, akár a működési engedélyét is visszavonhatják - nyilatkozta Satyender Jain egészségügyi miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.