Színes lesz Románia országgyűlése

Románia: továbbra is 18 nemzeti kisebbség lesz a parlamentben

18 kisebbségi alakulatnak sikerült átlépnie az egy képviselő bejuttatásához szükséges szavazatszámot - ez az országos válastzói koeiciens 10%-a, vagyis 2177 szavazat.

2008.12.02 17:47Transindex, Manna

A legtöbb voksot a a Pro-Europa Rroma Párt (44 037), a Német Demokrata Fórum (23 109) és a Zsidó Közösségek Föderációja (22 393) gyűjtötte. Rajtuk kívül a szlovákok és csehek, a bolgárok, az örmények, a tatárok, a makedónok, a szerbek, az olaszok, a törökök, az ukránok, a lipovánok, a horvátok, a görögök, az albánok, alengyelek és a rutének érdekvédelmi szervezetei küldhetnek egy-egy képviselőt a parlamentbe.

Funar: megbánják még a szavazók

Gheorghe Funar, a Nagy Románia Párt szenátora abban reménykedik, alakulata csak rövid időt tölt a parlamenten kívül. "Nem érezzük jól magunkat a vasárnapi voks után", nyilatkozta Funar, aki szerint már talán jövőre visszakerülhetnek előrehozott választás következtében.
 
Funar szerint több oka is van a bukásuknak, egyrészt a párt hibája, másrészt a szavazóké, akik nem járultak az urnák elé, amikor szükséges lett volna, főként gazdasági válság idején. "Így legalább a románok bűnbánatot gyakorolhatnak a következő hónapokban, és megállapíthatják, hogy nem fogja őket egyetlen hazafi sem képviselni", mondta a nagy-romániás szenátor. Pártja a vasárnapi parlamenti választásokon nem érte el a parlamenti küszöböt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.