Emberkereskedelem

Sokkoló felvétel készült a líbiai rabszolgavásárról

Ahol az emberi lények csupán árucikkek.

2017.11.16 14:55ma.hu

Riportot készített a líbiai emberkereskedelemről a CNN amerikai hírcsatorna egyik riportere. A riporter gyakorlatilag egy rabszolgavásárt filmezett le, melyen pár száz dollárnak megfelelő líbiai dollárért adják-veszik az embereket, akik Európa felé indultak volna, ám az országban rekedtek.

Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa szerint évek óta tudni, mi folyik az országban, ugyanis nem ez az első felvétel, ami kiszivárgott.

Amit a felvételeken látunk, csak a jéghegy csúcsa, hiszen a Szahara mélyén már csak néhány 10 dollárért veszik az embereket - tette hozzá a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Azt mondta, lehetséges megoldásként a legtöbbször az hangzik el, hogy a szubszaharai embereknek olyan feltételeket kellene teremteni, hogy ne is jusson eszükbe útnak indulni.

Úgy fogalmaztott, Líbiában rabszolgakereskedés folyik, és sajnos ki kell mondani, ez még mindig jobb, mintha megölnék, vagy kínoznák ezeket az embereket, eladnák a szerveiket, vagy épp prostitúcióra kényszerítenék őket.

Az emberi lények itt árucikkek, az árusok pedig a legjobb profitra törekednek. A csempészbandák nemcsak egymással, de az államaparátussal és a rendőrséggel is rivalizálnak, hisz ez egy több dollármilliárdos üzlet - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.