Katonák szállásán történt

Robbanás történt Dél-Morvaországban, egy halott

A robbanás oka eddig ismeretlen, nem valószínű, hogy valamiféle támadásról, illetve szándékos akcióról lenne szó.

2017.09.19 13:40MTI
hirdetés

Egy ember meghalt, egy pedig megsebesült kedden délelőtt, amikor robbanás történt egy katonák elszállásolására szolgáló épületben a dél-morvaországi Vyskovban - jelentette a cseh közszolgálati rádió.

A robbanás oka eddig ismeretlen, nem valószínű, hogy valamiféle támadásról, illetve szándékos akcióról lenne szó - közölte Jan Pejsek, a védelmi minisztérium kommunikációs osztályának igazgatója. A katonai rendőrség lezárta az épület környékét, és vizsgálja a robbanás okait. Néhány cseh internetes honlap úgy értesült, hogy az épületben egy gránát robbant fel.

A sérültet kórházba szállították, de állapota nem életveszélyes - közölte Martin Zára, a brünni egyetemi kórház szóvivője újságírókkal.

Vyskov katonavárosnak számít Csehországban. A városban működik a cseh katonai akadémia, és a településnek több kaszárnyája is van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.