Tragédia

Belehalt az 5 éves ukrán kislány a körülmetélésbe

Arab nagymamája "műtötte meg" otthon, titokban.

2017.09.16 17:45ma.hu

Belehalt egy édesanyjával Hurghadába kitelepült ukrán kislány a körülmetélésbe. A "műtétet" arab nagymamája hajtotta végre rajta titokban, míg az édesanya nem volt otthon.

A tortúra minden higiéniát nélkülözött, fertőzés és szepszis lépett fel, amibe a gyerek belehalt.

A női körülmetélést 2008-ban tiltották be Egyiptomban, ennek ellenére a mai napig végeznek ilyen beavatkozásokat titokban.

Úgy tartják, a kislány, akin nem végezték el a körülmetélést, tisztátalan, nem tudják majd férjhez adni.

A nő nemiszerv-csonkításának három formája van. A legkisebb beavatkozás az úgynevezett Sunna-műtét, ilyenkor a csikló fitymáját távolítják el. Ez felel meg a fiúk körülmetélésének. A közepes beavatkozást egyszerűen "kivágás"-nak nevezik, mivel a csikló teljes és a kisajkak részleges eltávolítását jelenti. A legsúlyosabb beavatkozás az úgynevezett infibuláció, amikor a csiklót, a kisajkakat és a nagyajkak középső részét vágják ki, sőt a hüvely nyílását össze is varrják. Ilyenkor csak minimális nyílás marad a vizelésre, s majd később a havivérzésre - írja a Wikipédia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.