Korrupció

Vádat emelhetnek Netanjahu felesége ellen

Alapos a gyanú, hogy magánszakácsait és idős édesapja gondozóját törvényellenesen közpénzből fizette.

2017.09.08 08:15ma.hu
hirdetés
Fotó: AFP

Aviháj Mandelblit izraeli legfőbb ügyész pénteken várhatóan vádat emel Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök felesége, Szara Netanjahu ellen - tudta meg az igazságügyi minisztérium egyik illetékesétől csütörtökön a dpa német hírügynökség.

A rendőrség több mint egy évvel ezelőtt lezárta a nyomozást, és azt javasolta az ügyészségnek, hogy emeljenek vádat Szara Netanjahu ellen, mert alapos a gyanú, hogy magánszakácsait és idős édesapja gondozóját törvényellenesen közpénzből fizette.

Netanjahu mindeddig váltig tagadta, hogy megsértette a törvényt. A család közlemény útján abszurdnak nevezte a vádakat. Netanjahuék szerint a kormányfői rezidencia korábbi főgondnoka, Meni Naftali "áll az étkezési költségek meredek emelkedése mögött". Naftali Netanjahuék ellen vallott a rendőrségen, és tagadja, hogy törvényt sértett volna.

Maga a miniszterelnök, Benjámin Netanjahu nem gyanúsított ebben az ügyben, de két másik korrupciós ügyben nyomozás folyik ellene. A gyanú szerint egyrészt megsértette a törvényt, amikor nagy értékű ajándékokat fogadott el milliárdosoktól, másrészt a hatóságok azt is vizsgálják, hogy kötött-e jogsértő egyezséget egy médiatulajdonossal kedvező hangvételű tudósításokért cserébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.