USA-Észak-Korea

Kim Dzsongun: Az Egyesült Államok érzi a hurkot a nyaka körül

Az észak-koreai diktátor azt mondja, rajta tartja a szemét az USA-n, és kész elrendelni a Guam elleni rakétacsapást.

2017.08.15 07:17ma.hu
Fotó: AP

Kim Dzsongun észak-koreai vezető tájékoztatást kapott a hadserege által kidolgozott tervekről, amelyek értelmében rakétatámadást hajtanának végre a Guam amerikai külbirtok térségében - jelentette kedden a KCNA észak-koreai állami hírügynökség. A phenjani rezsim vezetője úgy fogalmazott, hogy még egy ideig figyelemmel kíséri az Egyesült Államok cselekedeteit, mielőtt döntést hozna az ügyben.

Az észak-koreai diktátor országa rakétaerőinek főhadiszállásán tett hétfői látogatásakor ugyanakkor arról beszélt, kész elrendelni a támadást, s úgy fogalmazott,hogy az Egyesült Államok már érzi a hurkot a nyaka körül, amit saját háborús csörtéje váltott ki.

Kim Dzsongun kemelte, a Koreai-félszigeten kialakult feszültségek tükrében az amerikaiak józanul mérlegeljék mit nyerhetnek és mit veszthetnek.

Az Egyesült Államoknak elsőként kell meghoznia a helyes döntést, és tettekkel igazolnia, hogy enyhíteni szeretne a Koreai-félszigeten kialakult feszültségeken, illetve el akar kerülni egy veszélyes katonai összecsapást - hangoztatta.

Egyben azt is követelte, hogy Washington hagyjon fel az arrogáns provokációkkal és az egyoldalú követelésekkel. James Mattis amerikai védelmi miniszter arra figyelmeztette hétfőn Észak-Koreát, hogy amennyiben rakétát indít az Egyesült Államok ellen, a konfliktus háborúvá szélesedhet.

Észak-Korea a múlt héten jelentette be, hogy fontolgatja négy ballisztikus rakéta indítását Guam irányába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.