USA-Észak-Korea

Trump: az USA nukleáris arzenálja sokkal erősebb és hatalmasabb, mint valaha

Az amerikai elnök szerint "nem jöhet el az az idő", amikor nem az Egyesült Államok lesz a világ legerősebb nemzete.

2017.08.09 14:45ma.hu
Fotó: AFP

Nem sokkal azután, hogy megfenyegette Észak-Koreát, Donald Trump amerikai elnök a Twitteren azt írta, hogy Amerika nukleáris arzenálja minden eddiginél erősebb és hatalmasabb. Trump hangsúlyozta: elnökként egyik első intézkedése volt az atomarzenál felújítása és modernizálása. Szerinte "soha nem jöhet el el az az idő", amikor nem az Egyesült Államok lesz a legerősebb nemzet lesz a Földön.





Trump kedden "olyan tűzzel és haraggal" fenyegette meg Phenjant, amilyet még nem látott a világ, ha Észak-Korea tovább fenyegeti az Egyesült Államokat. Időközben megszólalt az amerikai külügyminiszter is, aki azt mondta,  Észak-Korea nem jelent közvetlen fenyegetést, az amerikaiak nyugodtan alhatnak.

Rex Tillerson szerint Trump kijelentése nem jelenti azt, hogy az Egyesült Államok lépéseket tesz a katonai beavatkozás irányába; az elnök azért fogalmazott ilyen erősen, hogy Kim Dzsongun észak-koreai diktátor világosan megértse, mert úgy tűnik, hogy a diplomatikus beszédből nem ért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.