Ötödik kerék

Barcelonában betiltották a Segway-eket

Egyre több helyi gondolja úgy, hogy a rengeteg turista miatt élhetetlen lett a spanyol nagyváros.

2017.08.11 15:15ma.hu
hirdetés

Egyre erősebb a turistaellenes hangulat Barcelonában, a helyiek szerint a spanyol nagyváros teljesen élhetetlenné vált az odalátogató külföldiek miatt.

Az újbaloldali Ada Colau vezette önkormányzat ezért - engedve a lakossági nyomásnak - hozott egy rendeletet, amiben a belvárosban betiltották a Segway-ek, a robogók, az elektromos robogók és a biciklis taxik használatát - írja az El País.

A rendelet augusztus végén lép életbe, addigra lecseng az idei főszezon.

A bicikliket és az elektromos bicikliket nem tiltják ki, rájuk nem vonatkozik a rendelet, ráadásul például munkába vagy iskolába a rendelet hatálya alá tartozó eszközökkel is lehet majd menni.

A rendelet ellen vétők 100-tól 500 euróig terjedő büntetésre számíthatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.