Túl csábító, ezért obszcén

Betiltották a banánt, mert túl erotikus

A kínai hatóságok szerint a gyümölcsöt csak "erkölcstelen" módon lehet elfogyasztani.

2016.05.09 17:05ma.hu

Mostantól tilos Kínában olyan videófelvételt készíteni, melyen banánevés látható. A kormány szerint képtelenség úgy elfogyasztani a gyümölcsöt, hogy az ne legyen túl csábító, ezért obszcén, erkölcstelen online tevékenységnek minősítették - írja a Hirado.hu.

Szigorú ellenőrzés alá vonta Kína az internetes videók tartalmait: kifejezetten a banánevős felvételeket keresik, hogy azokat minél hamarabb leszedhessék a netről, mivel egy új szabályzat szerint a gyümölcs elfogyasztása már-már pornográf tartalomnak minősül.

Fotó: Twitter


Tiltólistán a nadrágtartó és a harisnyakötő

A kínai Kulturális Minisztérium a banánevés mellett azokat a felvételeket is tiltólistára rakta, melyekben nadrágtartóban vagy harisnyakötőben pózoló személyek szerepelnek.

A meglepő lépéssel a hatóságok az erotikus felvételektől hemzsegő internetes tartalmakat próbálják meg visszaszorítani, mely szerintük hosszútávon árt a társadalmi morálnak.

Nem értik a kínaiak a szigorítást

A "banántilalom" több ezer embert felzaklatott Kínában, ahol az internetes videók döntő többségén fiatal lányok pózolnak, nézőikkel incselkednek, de arra kifejezetten figyelnek, hogy semmi olyat ne csináljanak a felvételen, ami törtvénysértő magatartásnak minősülhetne. Éppen ezért közkedvelt köreikben a félreérthető tárgyak használata, legtöbbször iskolás egyenruhában állnak a kamera elé.

Sokan megdöbbentek a lányok által sugárzott tartalmak láttán, de többen különböző kérdésekkel rukkoltak elő: Ki dönti el, hogy mi számít provokatívnak egy banán elfogyasztásában? Csak a nőknek tiltják meg a videókon a banánevést? Mi lesz, ha ezután uborkát fognak enni?

Egyre több a hasonló internetes videó

A kormány szigorú intézkedései ellenére napról napra nő az ilyen tartalmakat követő nézők száma az országban, gyakran 18 év alatti lányok szórakoztatnak idősebb férfiakat a neten pénzjutalom fejében - szerencsésebb esetekben iskolás öltözetben énekelnek vagy társalognak velük. Az ilyen streaming videótartalmak készítői 60 százalékban 22 év alatti lányok, a nézők háromnegyede természetesen férfi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.