Terror Nagy-Britanniában

Londoni terrortámadás: Húsz ember életét mentette meg egy bátor román pék (videó)

Florin Morariu egy ládával fejbe verte az egyik támadót. Húsz kétségbeesett embert bújtatott el az üzletben, ahol dolgozik.

2017.06.05 17:39ma.hu

Húsz ember életét mentette meg a londoni terrortámadás idején egy bátor román pék - írja az AP hírügynökség.

Florin Morariu épp a Borough Market egyik péküzletében dolgozott, amikor nagy zajra és pánikra lett figyelmes. Amikor kinet az utcára, hogy megnézze, mi történik, két embert látott, akik késsel támadtak a járókelőkre. Mint mondta, először nem tudta, hogy mit csináljon, de aztán felkapott két ládát: "Az egyiket elhajítottam az egyik támadó felé, de tudtam, hogy ki fog térni előle, de miközben elugrott, fejbe tudtam verni a másik ládával" - mesélte a BBC-nek.

"Utána megjelent egy autó hangosbeszélővel, és azt kiabálta, mindenki rohanjon, úgyhogy én is rohantam" - folytatta Morariu, aki ezután húsz embert terelt be a péküzletbe, és lehúzta a redőnyt - írja a Telegraph.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.