Terrorizmus

Őrizetbe vettek egy menedékkérőt a norvégiai merényletkísérlet kapcsán

Őrizetbe vettek egy fiatalt Norvégiában vasárnap azzal a robbanószerkezettel kapcsolatban, amelyet szombat éjjel találtak Oslo egyik forgalmas metróállomásának közelében.

2017.04.10 08:14MTI

A gyanúsított 17 éves, menedékkérő, Oroszországból érkezett családjával még 2010-ben. Norvégia biztonsági szolgálatának főnöke, Benedicte Bjornland közölte azt is, hogy nem ismeretlen a hírszerzés előtt a fiú, de azt egyelőre nem tudni, hogy tervezett-e támadást végrehajtani a házi készítésű robbanószerkezettel, amelyet a hatóság emberei ellenőrzött körülmények között felrobbantottak.

Bjornland elmondta, hogy a fiú szélsőséges iszlamisták köreiben mozog Norvégiában.

“Nem kizárt, hogy a francia, német, brit orosz és svéd merényleteket követendő példának tekintik Norvégiában, olyanok, akik rokonszenveznek az iszlámmal” – tette hozzá.

Norvégiában országszerte megerősítették a biztonsági intézkedéseket, miután a szomszédos Svédország fővárosában pénteken egy gázolásban – vélhetően terrortámadásban – négy ember életét vesztette, 15 pedig megsebesült. Norvégia nagyobb városában és az oslói repülőtéren is fegyveres rendőrök járőröznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.