Bomba?

Gyanús szerkezetet robbantottak fel a rendőrök Oslóban

Gyanús, pokolgépnek vélt szerkezetet találtak Oslo belvárosában szombat éjjel.

2017.04.09 09:07MTI

Ellenőrzött körülmények között felrobbantották, az üggyel összefüggésben pedig egy gyanúsítottat őrizetbe vettek - közölte a norvég rendőrség a Twitter-oldalán.

Fotó: EPA

Sajtóértesülések szerint a gyanús szerkezet egy nejlonzacskóba volt csomagolva. Egy rendőrségi szóvivő szerint a helyszínen a tűzszerészekkel további vizsgálatokat folytatnak.

A hatóságok egy férfit vittek be kihallgatásra, aki korábban magánál tarthatta a szóban forgó szerkezetet. A rendőrség ugyanakkor nem közölt további részletet a gyanúsítottról.

A norvég főváros Gronland nevű, részben bevándorlók által lakott kerületében számos népszerű bár és étterem mellett több mecset is található. Ebben az oslói negyedben van a város rendőr-főkapitánysága is, alig egy kilométerre attól a helytől, ahol a gyanús szerkezetet találták.

Norvégiában országszerte megerősítették a biztonsági intézkedéseket, miután a szomszédos Svédország fővárosában pénteken egy gázolásban – vélhetően terrortámadásban – négy ember életét vesztette, 15 pedig megsebesült. Norvégia nagyobb városában és az oslói repülőtéren is fegyveres rendőrök járőröznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.