Az első lavina magával ragadott egy síelőt!

Sok baleset, áramkimaradás a hó miatt Ausztriában

Komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben a téli időjárás a hét végén Ausztriában. Nagyon sok baleset történt, több helyütt pedig az áramkimaradás keserítette meg az emberek életét.

2008.11.23 15:10MTI

A tél erős havazással és heves szélrohamokkal tört rá az alpesi országra szombatra virradó éjszaka. Vorarlbergben több mint fél méternyi hó hullott azóta, de más vidékek is részesültek bőségesen a fehér égi áldásból.

Stájerországban a hótakaró vastagsága vasárnap délutánra elérte a 25 centimétert. Az átfúvások emelte hótorlaszok miatt számos hegyi utat lezártak, máshol kötelezővé tették a hólánc használatát.

A tűzoltóknak is akadt bőven dolguk, számtalanszor riasztották őket, hogy eltakarítsák a viharos erejű széllökések által kicsavart fákat az utakról. A hótól és tükörjégtől csúszóssá vált utakon hárman vesztették életüket balesetben.

Sokan megsérültek, közülük többen súlyos állapotban kerültek kórházba. Salzburg tartományban lezúdult az első lavina az idei téli szezonban.

A Kaprun közelében elszabadult görgeteg magával sodort egy 24 éves síelőt, a mentőknek azonban még időben sikerült kiemelniük őt a hóhalom alól. Újraélesztés után beszállították a Zell am See-i kórházba.

A vorarlbergi, tiroli és salzburgi hegyekben hármas fokozatúra növelték a lavinaveszélyt a lehullott hó miatt. A kidőlt fák jó néhány vezetéket megrongáltak Tirolban, aminek következtében több körzetben megszűnt az áramszolgáltatás.

Alsó- és Felső-Ausztria tartományban viszonylag kevesebb gondot okozott hóesés és a szélvihar. Laussában a leszaggatott vezetékek miatt több mint százötven ház maradt áram nélkül egy időre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.