Itt a tél

Havazás és hideg a hétvégén Ausztriaban

Igazi téli időjárást, havazást és hideget jósol az osztrák központi meteorológiai intézet (ZAMG) a hétvégére az ország egész területén.

2008.11.20 12:37MTI

Az előrejelzés szerint a kiadós havazás az Alpok északi és központi nyúlványain már pénteken megkezdődik, aztán szombaton és vasárnap már Ausztria többi vidéke is bőségesen részesül a csapadékból. Hétfőre várhatóan az egész országot egységes hótakaró fedi be.

A viharosra forduló időt csütörtökön erős széllökések harangozták be a keleti országrészben.

A leghevesebb szélrohamokat Bécsben mérték a reggeli órákban: voltak olyan erős lökések, amelyek sebessége elérte az óránkénti 115 kilométert. A fővárosban délig több mint 50 helyre riasztották a tűzoltókat.

A ZAMG még péntekre is viharjelzést adott ki az érintett vidékre vonatkozóan. Az Osztrák Autóklub (ARBÖ) ugyancsak figyelmeztetett az erős oldalszelek veszélyére. Ausztriában egyébként az új közlekedésbiztonsági rendelkezések értelmében november 1. és április 15. között kötelező a téli gumi használata vagy a hólánc téli időjárási viszonyok közepette.

Aki nem tesz eleget az előírásnak, súlyos pénzbírságra számíthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.