Kanyaró

Borboly Csaba: Nem veszélyezteti a Hargita megyébe látogató turistákat a kanyarójárvány

A megyei bontású statisztika szerint Romániában összesen 3911 kanyarós megbetegedést, és a betegség szövődményei következtében 17 halálesetet regisztráltak.

2017.03.27 14:50MTI
hirdetés

Nem veszélyezteti a Hargita megyébe látogató turistákat a kanyarójárvány - tudatta Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott politikus csatolta az országos járványügyi központ múlt hét végi összesítését a romániai kanyarós megbetegedésekről. A megyei bontású statisztika szerint Romániában összesen 3911 kanyarós megbetegedést, és a betegség szövődményei következtében 17 halálesetet regisztráltak.

A statisztikában a székelyföldi Hargita megye csak 19 megbetegedéssel szerepel, és Kovászna megye pedig azon négy romániai megye egyike, amelyikben egyáltalán nem regisztráltak kanyarós megbetegedést. A Székelyföld egy kisebb részét is magába foglaló Maros megye azonban 326 esettel a negyedik a megbetegedések megyékre bontott statisztikájában. Az esetek többségét az ország nyugati, dél-nyugati térségében: Krassó-Szörény megyében (853), Temes megyében (747) és Arad megyében (713) jegyezték.

Borboly Csaba közölte: levélben kéri Magyarország konzuli szolgálatát, hogy nyugtassa meg a Hargita megyébe utazni kívánó magyarországi lakosokat, nincs okuk aggodalomra. Hozzátette: felvette a kapcsolatot Tar Gyöngyivel, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetőjével is, aki megerősítette, hogy nincs kanyaróveszély Hargita megyében.

Az önkormányzati vezető közölte: egy gyergyói szálloda vezetője hívta fel a figyelmét arra, hogy a romániai kanyarójárvánnyal kapcsolatos magyar konzuli tájékoztató Hargita megyét is említi, és ez hátrányt okozhat a megye idegenforgalmának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.