Államfőválasztás

A lengyel államfő levélben, a szlovák telefonon gratulált Áder János újraválasztásához

A lengyel és a magyar államfő legközelebb március 24-én és 25-én találkozik egymással a közép-lengyelországi Piotrków Trybunalskiban, a 11. lengyel-magyar barátság napja alkalmából.

2017.03.14 05:20MTI

Andrzej Duda lengyel elnök levélben gratulált Áder Jánosnak csütörtöki újraválasztásához, meggyőződését fejezve ki, hogy a hagyományos lengyel-magyar barátság tovább fog fejlődni.

"Nem titkolt örömmel fogadtam újraválasztásának hírét" - fogalmazott Andrzej Duda. Mint írta, bízik abban, hogy az eddigi szoros együttműködést a jövőben is sikeresen folytatják, mindkét nemzet és ország javára.

Arról biztosította a magyar államfőt, hogy Lengyelország "változatlanul fontos partnere" Magyarországnak a közös tervek megvalósításában.

Meggyőződésének adott hangot, hogy "a hagyományos lengyel-magyar barátság gyümölcsöző továbbfejlesztése" továbbra is folytatódni fog a kétoldalú kapcsolatok, a nemzetközi és regionális szervezetek, illetve kezdeményezések különféle fórumain.

A lengyel és a magyar államfő legközelebb március 24-én és 25-én találkozik egymással a közép-lengyelországi Piotrków Trybunalskiban, a 11. lengyel-magyar barátság napja alkalmából.

Telefonon gratulált Áder János köztársasági elnöknek újraválasztása alkalmából Andrej Kiska szlovák államfő hétfőn - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

A szlovák államfő a telefonbeszélgetés során jókívánságait tolmácsolta Áder Jánosnak, s örömét fejezte ki, hogy folytatódni fog a két ország, valamint a két államfő közötti eddig tapasztalt baráti, jószomszédi párbeszéd.

"Készen állok arra, hogy Önnel együtt tovább támogassuk a szlovák-magyar kapcsolatok fejlődését, s ilyen módon is hozzájáruljunk a régió és egész Európa biztonságának, stabilitásának és prosperitásának növekedéséhez. Sok sikert kívánok az Ön előtt álló jelentős feladatok teljesítéséhez!" - idézte a szlovák hírügynökség Andrej Kiska szavait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.