"Buta hiénák"

Fico kormányfő ismét élesen bírálta a szlovák újságírókat

Élesen bírálta és "buta hiénáknak" nevezte az újságírókat Robert Fico szlovák kormányfő rendkívüli sajtótájékoztatóján pénteken Pozsonyban.

2008.11.21 16:20MTI

A miniszterelnök haragját az váltotta ki, hogy néhány újságíró a reggeli órákban követte és fényképezte feleségét, amikor a rezidenciáról egy belvárosi rendelőbe, orvosához ment. A kormányfő felesége néhány napja komoly fogorvosi beavatkozásnak vetette alá magát.

"Azok az újságírók, akik ily módon támadnak meg egy orvoshoz tartó, védtelen nőt, számomra egyszerűen buta hiénák....Ez rettenetes disznóság, szégyellhetik magukat
" - jelentette ki a kormányfő.

Felszólította az újságírókat, hogy ne a családjával, hanem vele hadakozzanak. A családnak semmi köze a politikához. "Ha akarják, engem támadjanak, üssenek, verjenek agyba-főbe, de a családomat, feleségemet, fiamat és más családtagjaimat, kérem, felejtsék el" - jelentette ki a politikus, aki évek óta harcban áll a médiával.

Fico megjegyezte: a reggeli incidens idején felszólította az érintett újságírókat, hogy hagyják abba a fotózást, de azok nem reagáltak kérésére. Szerinte a szlovák bulvársajtóban olyan hiéna módszerek terjedtek el, amelyekhez fogható másutt nincs. A kormányfő ugyanakkor bírálta a szlovák sajtót azért is, hogy megkérdőjelezi jogát az új szolgálati lakásra, amelybe néhány hónapja költözött.

"A politikusoknak joguk van az alapszolgáltatásra" - szögezte le Fico.

Majd hozzátette: "Nemsokára már azt fogják tőlük akarni, hogy ingyen dolgozzanak, hogy magántulajdonú gépkocsikon járjanak és semmire se legyen joguk. Az a hangulat, amelyet a média gerjeszt a szlovák politikusok körül az utóbbi időben, nagyon veszélyes" - fejtette ki véleményét a szlovák kormányfő.

A miniszterelnök néhány hónapja költözött egy új négyszobás szolgálati luxuslakásba, ami bírálatokat váltott ki a szlovák sajtóban. A sajtó pazarlással vádolta a kormányfőt. Fico felhívta a figyelmet arra, hogy elődje, Mikulás Dzurinda hatszobás szolgálati luxuslakást bérelt, de akkor erről a lapok nem írtak. Robert Fico a sajtóértekezleten kérdésekre nem válaszolt.

Arra a kérdésre, hogy mennyibe kerül az államnak Fico új lakhelye, Silvia Glendová szóvivő csak annyit mondott, hogy ezt a sajtónak kell kiderítenie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.