Vatikán

Ferenc pápa a populizmustól félti a Nyugatot

A katolikus egyházfő határozottan elutasította a populizmust, amely szerinte "a gonosztól való, és az elmúlt évszázad megmutatta, milyen rossz vége lehet".

2017.03.09 10:40MTI
hirdetés

A nyugati demokráciákban terjedő populizmustól óvott a Die Zeit című német hetilap csütörtökön megjelent számában közölt interjújában Ferenc pápa.

A katolikus egyházfő határozottan elutasította a populizmust, amely szerinte “a gonosztól való, és az elmúlt évszázad megmutatta, milyen rossz vége lehet”.

Az egyházfő egyúttal a pápa személye köré épített kultuszt is kifogásolta, és azt hangsúlyozta, hogy a többiekhez hasonlóan ő is csak egy egyszerű hívő. “Nem tartom magam különlegesnek. Bűnös vagyok és esendő” – tette hozzá.

Az egyházfőtől, aki először adott nagyobb lélegzetvételű interjút német lapnak, azt is megkérdezték, hogy kételkedett-e valaha Isten létezésében. “Az üresség pillanatai előttem sem ismeretlenek” – válaszolta.

Ugyanakkor szerinte a válság időszakai lehetőséget adnak a fejlődésre, és a hívő, aki nem tapasztalja meg ezt, még nem érett meg teljesen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.