Diktatúra

Magyarországon is megpróbálhatták megölni Kim Dzsongun féltestvérét

A férfi az elmúlt években önkéntes száműzetésben élt, idejének nagy részét Kínában és Délkelet-Ázsiában töltötte.

2017.02.15 15:18ma.hu
hirdetés
Fotó: AFP

Magyarországon is támadás érte a hétfőn meggyilkolt Kim Dzsongnamot, Kim Dzsongun féltestvérét - írja a HVG az Asahi alapján. Az eset 2008 körül történt, dél-koreai köztisztviselők szerint a magyar kormány tiltakozott is miatta, követelték, hogy ne történjen még egyszer hasonló.

A dél-koreai titkosszolgálat megerősítette, hogy méreg végzett Kim Dzsongun észak-koreai vezető mostohafivérével. A titkosszolgálat igazgatója azt is elmondta, hogy a phenjani rezsim már öt éve próbálkozik a féltestvér meggyilkolásával.

Kim Dzsongnam Észak-Korea néhai kommunista diktátora, Kim Dzsongil elsőszülött fia volt. A dél-koreai Yonhap hírügynökség tudósítása szerint házasságon kívül született: anyja színésznő volt, aki Moszkvában halt meg. A férfi az elmúlt években önkéntes száműzetésben élt, idejének nagy részét Kínában és Délkelet-Ázsiában töltötte. Észak-Koreában nem volt semmilyen hivatalos tisztsége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.