Alkoholos befolyásoltság

Kim Dzsongun részeg dührohamában bocsánatkérő levelet íratott a tábornokaival

Az észak-koreai diktátor egyre kiszámíthatatlanabbul viselkedik. Már a saját vezérkara is retteg tőle.

2016.12.14 18:27ma.hu
Fotó: Europress

A japán Tokyo Shimbun híre szerint Kim Dzsongun szeptemberben hullarészegen magához rendelte a tábornokait, és megparancsolta nekik, hogy írjanak bocsánatkérő levelet, amiért "egy árva katonai műholdat sem tudnak felmutatni, márpedig ez hazaárulás".

A sajtóhírek szerint az észak-koreai diktátor nem veti meg az alkoholt, egy volt szusiséf, Kendzsi Fudzsimoto szerint akár tízüveg drága bordóit is be tud nyakalni együltében.

A lap egy névtelenül nyilatkozó észak-koreai forrásra hivatkozva azt írja, hogy a megrémült tábornokok egész éjjel a bocsánatkérő leveleket körmölték. Annál nagyobb volt a meglepetésük, amikor másnap felébredve, Kim nem emlékezett semmire az előző estéből. "Mit kerestek ti itt?" - kérdezte állítólag a tábornokoktól, hozzátéve: idős koruk miatt jobban tennék, ha vigyáznának az egészségükre. A Tokyo Shimbun forrása szerint a katonai vezetők Kim reakcióját látva elsírták magukat megkönnyebbülésükben. "Nagyon megnyugodtak, mert azt hitték, kivégzik őket" - mesélte az informátor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.