Lángra lobbantak a járművek

Súlyos buszbaleset Thaiföldön: 25 halott

Súlyos közúti baleset történt hétfőn a thaiföldi főváros, Bangkok közelében, egy kisbusz egy kisteherautóval ütközött össze, s a szerencsétlenségben 25 ember életét vesztette.

2017.01.02 14:43MTI

A baleset Csonburi tartományban egy autópályán történt azután, hogy a busz megpróbált megfordulni. Az ütközéskor mindkét jármű lángra lobbant. A balesetet mindössze ketten élték túl. A két sofőr is meghalt, az áldozatok mindannyian thai állampolgárok.

Fotó: MTI/EPA

A rendőrség szerint a történtekben nem játszott közre alkoholos befolyásoltság.

A hétfői szerencsétlenséget megelőző négy napban összesen 280-an haltak meg Thaiföldön közlekedési balesetekben, amelyek nagy részét ittas vezetés okozta.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik tanulmánya szerint a halálos kimenetelű közlekedési balesetekre vonatkozó statisztikák a világon csak Líbiában rosszabbak, mint a délkelet-ázsiai országban. Az ENSZ szakosított szervének adataiból kiderül, hogy Thaiföldön évente 100 ezer lakosra számítva átlagosan 36-an halnak meg az utakon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.