Terror

Pokolgépek robbantak Bagdadban, sok a halott

Két robbanás történt egy piacon az iraki fővárosban, az első beszámolók szerint több mint húszan meghaltak és többen megsérültek.

2016.12.31 09:26MTI

Két pokolgépes támadás történt szombaton Bagdad egyik belvárosi piacán, kioltotta legalább 21 ember életét és negyvennél többet megsebesített – közölte a rendőrség és a mentőszolgálat.

A robbanások egy gépkocsialkatrészekkel kereskedő boltnál történtek a reggeli órákban, amikor általában zsúfolt a piac. Az egyikek állítólag öngyilkos merénylő okozta, a másikat pedig a helyszínen elhelyezett pokolgép.

Egyelőre senki sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de hírügynökségek emlékeztetnek arra, hogy a múltban az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet több pokolgépes támadást hajtott végre az iraki fővárosban.

Az elmúlt hónapokban IÁ jelentős területeket veszített a 2014-ben elfoglalt északi és nyugati országrészben. Az iraki hadsereg két napja újraindította offenzíváját a dzsihadista szervezet utolsó ottani fellegvárának számító Moszul felszabadítására. A hadműveletben terrorellenes egységek és a rendőrség vesz részt. A moszuli offenzívát az Egyesült Államok légiereje és a kurd erők is támogatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.