Terror

Pokolgépek robbantak Szomáliában

Legkevesebb tíz ember életét vesztette egy kettős öngyilkos merényletben, amelyet a közép-szomáliai Galkayo város önkormányzati épülete ellen követtek el.

2016.08.21 13:51MTI

Az autóba rejtett pokolgépes támadás elkövetését az al-Shabaab szomáliai szélsőséges csoport vállalta. Abdiasis Abu Musab, a szervezet szóvivője közölte: két öngyilkos merénylő hajtotta végre a támadást.

Ali Ahmed rendőrtiszt elmondta: tíz halottról, köztük civilekről és a biztonsági erők tagjairól tudnak a hatóságok.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy egymás után két robbanás hallatszott, és ezeket fegyverropogás követte. Halima Ismail galkayói lakos azt mondta, hogy először egy teherautóba rejtett, majd nagyjából egy perc múlva egy személygépkocsiba rejtett robbanószerkezetet hoztak működésbe.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges al-Shabaab több ezer ember haláláért felelős Szomáliában. A szervezet korábban Szomália jelentős részét – a fővárost is – uralta, de az elmúlt években az afrikai uniós katonák segítségével sikerült kiszorítani Mogadishuból és az ország nagyobb városaiból. Az al-Shabaab azóta a hagyományos fegyveres harc helyett gerilla-hadviselést folytat, és főleg öngyilkos merényleteket követ el a kormányhatóságok, vagy az országban állomásozó idegen katonák ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.