Illegális bevándorlás

Kilencszáz migránst mentettek ki a Földközi-tengeren

Értesülések szerint az embereket különböző bevetéseken mentették ki három csónak fedélzetéről.

2016.12.29 02:30MTI

Több bevetésen összesen körülbelül kilencszáz embert mentett ki a tengerből karácsony után két nappal az olasz partiőrség és a vele dolgozó mentőalakulatok.

Mintegy 900 migránst mentettek ki szerdán az olasz parti őrség felügyelete mellett mentőalakulatok a Földközi-tengeren.

Értesülések szerint az embereket különböző bevetéseken mentették ki három csónak fedélzetéről.

A menekülteket az SOS Mediterranee segélyszervezet Aquarius nevű hajója és a brit haditengerészet – az Európai Unió tavaly kezdett földközi-tengeri missziójának (Eunavfor Med) keretében – bevetésen lévő egyik egysége vette a fedélzetére.

Olaszország 2016 végéig rekord számú, azaz több mint 180 ezer illegális bevándorlóval számol. Ez az adat ugyanis jelentős mértékben meghaladná a 2014-ben regisztrált 170 ezer menekültet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.