Dühöngő természet

Hatalmas vihar pusztított Lengyelországban, hatvanezer háztartás maradt áram nélkül

A tomboló viharban többen megsérültek. A szél 184 épület tetőszerkezetét rongálta meg.

2016.12.28 14:16MTI
Fotó: AFP

Több mint hatvanezer háztartás maradt áram nélkül a Lengyelországban hétfő este óta tomboló vihar miatt, hét ember megsérült, a szél háztetőket rongált meg és fákat döntött ki.

Pawel Fratczak, a tűzoltóság szóvivője szerda reggel azt közölte, hogy az utakra és autókra dőlt fák és faágak miatt öten megsérültek, és munka közben megsérült két tűzoltó is. A tűzoltóságot hétfő este óta csaknem háromezerszer riasztották az utat eltorlaszoló, kidőlt fák és  leszakadt elektromos vezetékek miatt. Az erős szél 184 épület, köztük 135 lakóház tetejét is megrongálta.

A kedd délutáni órákban országszerte több mint 60 ezer háztartás maradt áram nélkül, szerda reggelre ez a szám kevesebb mint 13 ezerre csökkent. A vihar fokozatosan csillapodik.

A legtöbb kárt a helyenként óránkénti 120 kilométeres sebességű széllökések az északi vajdaságokban, a tengermelléken okozták. Két balti-tengeri kikötőben, Ustkában és Rowyben kedd óta riasztás van érvényben a viharos idő miatt, és szünetel a hajóközlekedés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.