Szélsőséges időjárás

Hóvihar és ónos eső pusztít Amerikában - képek

Hóvihar, ónos eső és fagy miatt történtek súlyos balesetek az Egyesült Államok középnyugati és keleti részén, eddig legalább kilenc ember meghalt.

2016.12.18 13:32MTI
Reuters

A legsúlyosabb baleset Baltimore városában történt, ahol egy üzemanyag-szállító teherautó lecsúszott az autópályáról, felborult és felrobbant.

Két ember meghalt, és további kéttucatnyi ember megsérült, miután még mintegy hetven autó szaladt egymásba. A tömegkarambolt okozó tartálykocsi feltehetően gyorshajtás miatt sodródott le az útról.

Missouri államban három ember meghalt hótorlaszok és az ónos eső miatt bekövetkezett balesetekben.

Az államban az elmúlt napokban 490 balesetet regisztráltak.

Daily Mail

Az Ohió állambeli Columbusban meghalt egy 20 éves nő, aki a hótorlaszok miatt az út szélén megállásra kényszerült, majd hátulról egy másik jármű beléhajtott.

Reuters

Az eljegesedett utak miatt történtek balesetek az észak-karolinai Raleigh-ben és Charlotte-ban.

Reuters

Ez utóbbi település rendőrsége azt közölte, hogy két külön balesetben ketten haltak meg.

Daily Mail

Colorado államban mintegy negyvenöt centis hó hullott, aminek következtében sok helyen elakadt a közúti forgalom.

ABC

Az országban Wyoming államtól Wisconsin és Michigan államig hóviharra figyelmeztető jelzést adtak ki a hatóságok. Számos térségbeli repülőtéren késnek a légi járatok, többet töröltek, akárcsak a fővárosi Dulles nemzetközi légikikötőben. New Yorkban a rossz útviszonyokra hívták fel az autósok figyelmét. A nagyvárosban heves havazás után ónos eső esett, a hideget hirtelen felmelegedés váltotta fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.