Terror

Berlini merénylet: nem az elkapott pakisztáni férfi a tettes

A valódi elkövető jelenleg is menekül, valószínűleg felfegyverkezve.

2016.12.20 14:08Sós Éva

Terrortámadás történt hétfő este Berlinben. A feltételezett támadót rövid időb belül sikerült azonosítani, miután egy szemtanú látta őt kiszállni a kamionból és követni kezdte.

A Die Welt egy nevét elhallgató, de titkosszolgálati forrásra hivatkozva azt írta: az elkapott pakisztáni férfi nem hozható összefüggésbe a terrorcselekménnyel. Azóta a berlini rendőrség is bejelentette, hogy elképzelhető, a tettes jelenleg is szökésben van, minden bizonnyal felfegyverkezve, ezért mindenki fokozott óvatossággal járjon el!

Fokozott biztonsági intézkedések hazánkban is a berlini merénylet után

Az országos rendőrfőkapitány már a tegnap esti berlini merénylet hírére, a késő esti órákban fokozott biztonsági intézkedéseket rendelt el Budapest és Pest megye területére, ezeket pedig a keddi nap folyamán az ország egészére kiterjesztette. A rendőrség ezen intézkedések keretében többek között kiemelt figyelmet fordít a karácsonyi, szilveszteri és újévi, ünnepi tömegrendezvényekre, továbbá fokozottan ellenőrzik a tehergépkocsik közlekedését is az ilyen rendezvények helyszíne közelében. Az országos rendőrfőkapitány elrendelte továbbá a német és orosz nagykövetségek, követségi rezidenciák fokozott őrzését is, a Németországba tartó vonatok kiemelt ellenőrzését pedig magyar, német és osztrák rendőrökből álló rendőri egységek közösen végzik. A rendőrség azt is bejelentette, hogy a jelenlegi helyzetben elegendőnek tartják a most bevezetett intézkedéseket, de szoros együttműködésben vannak a Terrorelhárítási Központtal, az Alkotmányvédelmi Hivatallal és a szakszolgálatokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.