Terror

Berlini merénylet: egy bátor szemtanú követte a feltételezett tettest

Végig telefonkapcsolatban volt a rendőrökkel, ezért igen rövid idő alatt kézre kerítettek egy pakisztáni fiatalt. Végül azonban az Iszlám Állam terrorszervezet saját magát jelölte meg felelősnek.

2016.12.20 12:27ma.hu

FRISS

Nem a német rendőség által elkapott fiatal pakisztáni férfi lehet az elkövető. Az Iszlám Állam ellenben magára vállalta a berlini merényletet.

Fotó: AFP

A Daily Mail híre szerint egy bátor szemtanúnak köszönhető, hogy a rendőrség ilyen rövid idő alatt kézre keríthette azt a merénylőt, aki hétfőn egy kamionnal a tömegbe hajtott egy berlini karácsonyi vásáron. A támadásnak a legfrissebb hírek szerint 12 halottja és 48 sebesültje van.

A brit bulvárlap úgy tudja, hogy a férfi a merénylet helyszínétől egészen a Tiergarten parkig követte a 23 éves pakisztáni állampolgárságú Naved B-t. Közben telefonon folyamatosan informálta a rendőröket arról, hogy merre jár a merénylő.

Winfrid Wenzel rendőrségi szóvivő szerint elképzelhető, hogy a támadó "a park sötétjében szeretett volna elrejtőzni". "A szemtanú segtíségének köszönhető, hogy el tudtuk fogni. A bátorsága belénk is bátorságot önt" - hangsúlyozta.

A hatóságok szerint a gyanúsított alig néhány hónapja érkezett meg Németországba. Valószínűleg álnéven kért menekültstátuszt, és kisebb bűncselekmények miatt már korábban is a rendőrség látókörébe került.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.