Űrkutatás

Hatalmas robbanás a SpaceX texasi létesítményében - videó

A SpaceX teljesen újrafelhasználható Starshipje a világ legerősebb rakétája, köszönhetően a Szupernehéz első fokozathoz rögzített 33 Raptor hajtóműnek.

2024.05.25 06:19ma.hu

A SpaceX Texas-i létesítményében hatalmas robbanás történt a Raptor hajtómű tesztelése közben. Elon Musk, a SpaceX vezérigazgatója nemrég jelentette be, hogy a Starship negyedik integrált repülési tesztje, az IFT-4, csak néhány nap múlva lehetséges. A fontos mérföldkőhöz közeledve azonban jelentős, tűz okozta  visszaesést szenvedtek.

A felvételen látható, hogy a SpaceX hajtóműteszt-állványa lángba borul. Ezek a lángok felfelé terjedtek, ami egy második robbanást okozott, ami beborította az egész tornyot.

Ebben a hónapban a SpaceX szintén tapasztalt egy kis anomáliát a Starship felső szakaszának tesztelése során. A vállalat mindig kvalifikációs teszteket végez a Raptor hajtóműveken, mielőtt a Starshiphez csatolnák őket, és rengeteg tartalékuk van, így elvileg a baleset nem hátráltatja őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.