Tech

Az első magyar informatikatanár nevét veszi fel az Országos Grafikus Programozási Verseny

A diákok négy korcsoportban, 3-4. osztálytól az érettségi előtt állókig indulhatnak a versenyen.

2024.05.24 21:55MTI

Az első magyar középiskolai informatikatanár, Kovács Mihály (1916-2006) piarista szerzetes nevét veszi fel a Neumann Társaság által alapított Országos Grafikus Programozási Verseny, amelyet az ELTE Informatikai Karával együttműködésben 1998 óta minden évben megrendeznek - tudatták a szervezők közleményben.

Az Országos Grafikus Programozási Verseny szerves része a Neumann Társaság "tehetségpiramisának", az algoritmikus gondolkodáshoz kedvet kapó diákok közül sokan a Nemes Tihamér Nemzetközi Programozási Versenyen folytatják a versenytevékenységet, a legjelesebbek pedig az informatikai diákolimpiákon képviselik Magyarországot. A diákok négy korcsoportban, 3-4. osztálytól az érettségi előtt állókig indulhatnak a versenyen.

A Neumann Társaság hosszú évek óta közösen ápolja Kovács Mihály emlékét a Piarista Rend Magyar Tartományával. Kovács Mihály már az első magyar számítógép bemutatásának idején, az 1958/59-es tanévben kibernetikai szakkört szervezett, és attól kezdve élen járt a számítógép-tudomány középiskolai népszerűsítésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.