Erőszak

Halálos és sebesült román áldozatai is vannak a Kongói Demokratikus Köztársaságban dúló harcoknak

Februárban másik két román állampolgár halt meg, négy pedig megsebesült a kongói harcokban.

2024.06.16 17:42MTI

Egy román állampolgár meghalt, kettő megsebesült a Kongói Demokratikus Köztársaságban dúló harcokban - közölte vasárnap a román külügyminisztérium.

A bukaresti külügyi tárca az ország angolai nagykövetségén keresztül tájékozódott a helyzetről - idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség.

A közlésből kiderült, hogy a harcokban egy másik külföldi állampolgár is megsebesült.

A külügy a luandai nagykövetség révén tovább tájékozódik a helyzetről, a diplomáciai képviselettől eddig nem kértek konzuli segítséget.

A hírügynökség emlékeztetett: februárban másik két román állampolgár halt meg, négy pedig megsebesült a kongói harcokban.

A mostani áldozatok zsoldos katonák, akik aknavetős támadásban sebesültek meg - írta TVR Info hírportál.

Az afrikai országban mintegy 900 román állampolgár harcol a kormányerők oldalán - emlékeztetett korábbi közlések alapján a Hotnews.ro hírportál. Ezek veteránok vagy a jobb keresetért a román hadsereget elhagyó hivatásos katonák, akik a kongói kormány oldalán harcoló helyieket tanítják be és a stratégiai helyeket védik az afrikai országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.