Illegális bevándorlás

Felgyújtottak egy párizsi menekülttábort, egy ember meghalt

Az elmúlt hónapokban több hasonló jellegű támadást követtek el Franciaországban menekülteket és hajléktalanokat befogadó intézmények ellen.

2016.12.16 13:55MTI
Fotó: AFP

Feltehetően szándékos gyújtogatás történt péntekre virradó éjjel egy migránsokat befogadó központban Párizs egyik elegáns elővárosában. A bűncselekmény miatt egy ember meghalt, 14-en, köztük hárman súlyosan megsérültek - közölték rendőrségi források.

A tűz a Párizs nyugati határán található Boulogne-Billancourt egyik befogadóközpontjában ütött ki, ahol illegális bevándorlók és egyedülálló vendégmunkások élnek. Az első vizsgálatok szerint a hatemeletes épület előcsarnokában olyan bizonyítékokat találtak a nyomozók, amelyek szándékos gyújtogatásra utalnak.

Az elmúlt hónapokban több hasonló jellegű támadást követtek el Franciaországban migránsokat és hajléktalanokat befogadó intézmények ellen.

A hatóságok péntek reggel újabb illegális sátortábort számoltak fel, ahol mintegy háromszáz szudáni, afgán és eritreai menekült élt. A spontán táborhelyet Párizs északi határában, Saint-Denis-ben húzták fel, amellett az átmeneti humanitárius menekülttábor mellett, amelyet egy hónappal ezelőtt nyitott meg a fővárosi önkormányzat. Az embereket átmenetileg sportcsarnokokban helyezték el.

 Az elmúlt másfél évben gombamód szaporodtak el az illegális sátortáborok Párizsban és környékén. Ezeket a hatóságok rendszeresen - eddig harminc alkalommal - felszámolták, és mintegy 21 ezer embert szállítottak át a befogadóközpontokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.