Illegális bevándorlás

Csaknem másfél ezer migránst mentettek ki a Földközi-tengerből

Tíz akcióban összesen 1400 bajbajutott migránst mentettek ki a tengerből az olasz parti őrség felügyelete alatt álló mentőegységek kedden a líbiai partok közelében.

2016.11.22 15:28MTI

A több hajóból álló mentőegységek nyolc holttestet is partra szállítottak. Két erősen kihűlt utazót még a helyszínen el kellett látni.

Olaszországban 2016-ban rekordot dönthet az újonnan érkezett migránsok száma. Az olasz belügyminisztériumnak a jelenlegi tendenciákat alapul vevő előrejelzései szerint Szicíliában az év végére elérheti a 200 ezret az újonnan regisztráltak száma. Ezzel megdőlhet a 2014-es rekord: akkor 170 ezer migráns érkezett Olaszországba, többségük Észak-Afrikából indulva vágott neki a Földközi-tengernek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.