Szíria

Több mint tízezren menekültek el Aleppóból egyetlen nap alatt

A kormányerők aleppói offenzívájának november 15-i kezdete óta 130 ezren hagyták el a lázadók kezén lévő negyedekben lévő otthonukat.

2016.12.12 10:53MTI

Több mint tízezer civil menekült el az utóbbi 24 órában az észak-szíriai Aleppónak a felkelők kezén lévő negyedeiből a kormányhadsereg ellenőrizte városrészekbe – jelentette hétfőn az angliai székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet, amelynek szerte az arab országban vannak aktivistái.

Az OSDH szerint a kormányerők aleppói offenzívájának november 15-i kezdete óta 130 ezren hagyták el a lázadók kezén lévő negyedekben lévő otthonukat.

Egész éjszaka ropogtak a fegyverek (Fotó: Reuters)

Szemtanúk arról számoltak be, hogy egész éjszaka ropogtak a fegyverek a városban, és a támadás egyre hevesebb lett.

A kormányerők az éjszaka folyamán tovább nyomultak előre, így immár a lázadók által korábban uralt terület 90 százalékát elfoglalták. Orosz források szerint 728 felkelő tette le a fegyvert az elmúlt 24 órában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.